Coaching

“A coach a day, keeps the stress away”

Steeds meer HR-professionals zien in, dat goede coaching essentieel is voor het vitaal houden van het menselijke kapitaal van de organisatie. In iedere laag van het bedrijf is coaching en begeleiding zinvol om in te zetten, wanneer een medewerker problemen heeft in werk of privé.

Goede coaching is niet het wegnemen van een probleem voor een coaches. Het gaat om het ontdekken van nieuwe inzichten en patronen, waardoor de bestaande, ongewenste situatie zich in de toekomst niet zal herhalen.

IGORIGOR biedt diverse vormen van coaching, allemaal met hun eigen specialist. We beschikken over een netwerk van professionals voor

 • loopbaan coaching
 • therapeutische sessies
 • team coaching
 • burn-out coaching
 • psychologische begeleiding en behandeling
 • skill- en competentie training
 • HR-consulting
 • assessment
 • recruitment
 • NLP-training
 • Mindfulness, yoga en koude training

en nog veel meer. Deze mensen gaan dolgraag een succesvolle samenwerking met u aan, om uw organisatie de dienstverlening te bieden waar iedereen op kan groeien en waardoor uw medewerkers nog succesvoller en blijer worden dan ze al zijn.

Maatwerk, te allen tijde

Mensenwerk is maatwerk.
Aristoteles leerde ons al, dat de mensen slechts in staat is tot drie dingen: DENKEN | VOELEN | DOEN.
Onze gedachten en gevoelens komen voort uit ons wereldbeeld; dat wat we gedurende ons leven geleerd en onthouden hebben over onszelf en de wereld om ons heen. Ons wereldbeeld bepaalt snel en doeltreffend onze reactie in nagenoeg iedere situatie. Het bepaalt de eerste indruk die we van mensen hebben, hoe we ons tot anderen verhouden en wat we prettig en onprettig vinden.

Coaching vindt plaats op ongewenst gedrag; hetgeen te allen tijde een patroon is. Ons brein zou immers iedere dag de wereld opnieuw moeten uitvinden, als het geen gebruik kon maken van bestaande patronen. Een mens functioneert naar schatting 97% volledig automatisch.
Dat betekent dat geen enkel gedrag een standaard aanpak mag krijgen. Ieder medewerker is immers anders, dus ieder gedrag heeft een unieke oorsprong en een unieke code.

IGORIGOR beheerst de kunst tot een juiste diagnose te komen en daarbij de juiste begeleiding te bieden. Begeleiding die de taal spreekt van uw medewerker.

MEERINFORMATIE

Burn-out Coaching

Burn-out is meestal nog een vies woord voor veel mensen. Of beter gezegd, mensen horen iets heel anders als je het hebt over burn-out. Mag ik een overzicht geven van wat mensen zoal zouden kunnen horen als jij het over burn-out hebt?

 • je collega: “Aansteller”
 • de HR-manager: “Nee he, niet weer een…”
 • een verre vriend: “Watje”
 • de buren: “Zal het er zelf wel naar gemaakt hebben”
 • je moeder: “Dat hadden we in onze tijd niet”
 • huisarts: “Rijp voor de psycholoog”
 • de psycholoog: “Eerst anti-depressiva nemen”
 • je vrienden op Facebook: “Hoezo? Je was laatst nog iets leuks aan het doen!”
 • je partner: “Wat moet ik hier nu precies mee?”
 • een ex-burn-out patient: “Wat ontzettend dapper dat je ermee komt. Neem je tijd. Ik luister…”

Het lijkt erop, dat alleen ex-burnouters begripvol met je omgaan. Je af en toe naar huis sturen als je maar door blijft gaan. Je even stevig corrigeren als je een opmerking of zorg net iets te serieus neemt. Ze lijken net iets beter naar je luisteren en tactvoller te reageren.

Voor iedereen die nog twijfelt:

 1. Burn-out is geen modeverschijnsel.
 2. Burn-out is geen aanstelleritis.
 3. Burn-out is geen besmettelijke ziekte.
 4. Burn-out is niet voor watjes.

Vroeger, in de jaren ’70 en ’80 kon je ‘overwerkt’ raken. Zeker wanneer je teveel uren maakte. Je lichaam raakte dan langzaam uitgeput bij gebrek aan voldoende ontspanning. Ook wisten we in die tijd nog niet zoveel over gezond leven. Echter, burn-out lijkt voor mij een tweede en een derde oorzaak te kennen; overprikkeling door social media en internet (nieuws, feiten, filmpjes) en…

Burn-out is voor Toppers”. Zo heet mijn boek dat via iTunes Store gratis te downloaden is (alleen voor Apple). Met dit boek hoop ik het ijs te breken voor al die mensen, die moeite hebben om gewoon op tijd naar huis te gaan, hun kinderen te knuffelen, gewoon een middag NIETS te doen en verveling te kunnen toestaan.

We ‘mogen’ ons niet meer vervelen.

We ‘mogen’ niet lui zijn van onze omgeving. Dit is de derde oorzaak van burn-out.Maar hoe zit dat dan op de werkvloer?

Hoe triest ook; er zijn nog altijd mensen die beweren dat van hard werken niemand ooit is dood gegaan. Wel in Japan hebben ze er een naam voor: Karoshi betekent ‘dood door overwerk’. Er sterven zo’n 1500 mensen per jaar aan en het aantal groeit.
Gemiddeld ontvangen we 100 e-mails in een week. Iedere week! Zou je je kunnen voorstellen dat je postbode zo’n 15 brieven per dag door je bus stopt? In wat voor berg papier zouden we leven en zouden we nog wel aan werken toekomen? En blijkbaar wordt dat tegenwoordig gewoon van je verwacht. Tel daar je dominante leidinggevende bij op, een collega die de sfeer verpest en een kind thuis dat speciale aandacht behoeft en het aftellen is begonnen. 1 op 8 mensen ervaart burn-out verschijnselen en in het onderwijs is het nog veel hoger.

Schematisch plaatje van de zorgen, die bij langdurige aanwezigheid zorgen voor de aanmaak van cortisol en adrenaline, waardoor het brein uit evenwicht raakt.

IGORIGOR is gespecialiseerd in het voorkomen van burn-out. Vóórdat de bedrijfsarts wordt ingeschakeld.
De signalen zijn namelijk heel gemakkelijk te herkennen en dan is het beter ingrijpen voor het te laat is. Wij raden dan ook iedere HR-manager en leidinggevende aan om voortijdig contact met ons op te nemen.
Wij verzorgen een assessment en vitaliteitstest, onderzoeken de patronen en ‘knelpunten’ van de betreffende medewerker en we werken naar een effectieve patroondoorbreking in combinatie met een gezonde leefstijl.
Wij voorkomen, dat uw medewerker iets verschrikkelijks gaat meemaken. Iets wat uw bedrijf enorm veel geld zal gaan kosten. En iets wat de werkdruk en de werksfeer in grote mate negatief gaat beïnvloeden.

IGORIGOR: specialist in het voorkomen van burn-out. Want dat is beter, sneller en gemakkelijker dan ervan genezen*.

Uw medewerker wordt nooit meer de oude.
Hij wordt de nieuwe!

*Het herstel van een totale burn-out duurt 6 tot 18 maanden; als er al ooit sprake is van volledig herstel. Grijp daarom in, zodra de eerste signalen merkbaar zijn.

NEEM CONTACTOP

X